Weekendje historie? In het hart van de Sassi in Matera, in 1993 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst,  slaap je in een grot en reis je even door de tijd en geschiedenis… Eigenaresse Chiara heet u welkom in haar trots; "Un restauro non solo dei locali, ma soprattutto della nostra storia, recuperata insieme a Le Dodici Lune, dimostra un amore ed un attenzione che dovremmo avere tutti per la nostra terra. Quale posto migliore per cominciare a “vivere” Matera?" Een restauratie van niet alleen het huis, maar het grootste deel van onze geschiedenis is tezamen met “le Dodici Lune” hersteld. Het toont een liefde en een aandacht die we allemaal voor ons land moeten tonen. Wat is een betere plek om te beginnen met beleven dan Matera? De B&B is met speciale zorg gerestaureerd. Het heeft zeven kamers welke volledig opgegraven zijn. De oude grotwoningen  kijken uit op het centrale deel van de B&B; op deze plek kwamen familie en vrienden in oude tijden samen om te eten, dansen of te vieren…De oude wijnkelder is volledig met de hand  gegraven.  Een plek met een verhaal…

      Verblijf in een prachtige masseria en leer meer over de wijn uit Puglia tijdens een uitgebreide proeverij van de Puglia Wine School. Puglia is tegenwoordig erg populair als bestemming voor culinair genieten in een authentieke Italiaanse omgeving. Puglia heeft dan ook een 2000 jaar lange geschiedenis in de wijnbouw. Hier komen diverse topwijnen vandaan, zoals Negro amaro, Primitivo en Nero di Troia. Daarnaast staat Puglia bekend om haar olijfolie, tomaten, mozzarella en …nog veel meer!

        Romantisch weekend in een echte trullo! Geniet van de romantiek die het slapen in een echte “trullo” met zich meebrengt, ontdek kleine restaurantjes in idyllische dorpjes of maak een lange strandwandeling tijdens zonsondergang! Italië en romantiek, deze woorden zijn voor velen onlosmakelijk met elkaar verbonden! De passievolle taal, de enthousiaste gebaren en de beroemde balkonscène van Romeo en Julia in Verona. Tel daar de pittoreske eeuwenoude straatjes en het met liefde bereide eten bij op en daar is de ideale bestemming voor een romantisch reisje!