Fly-drive in Puglia

  Verblijf in een prachtige masseria en leer meer over de wijn uit Puglia tijdens een uitgebreide proeverij van de Puglia Wine School. Puglia is tegenwoordig erg populair als bestemming voor culinair genieten in een authentieke Italiaanse omgeving. Puglia heeft dan ook een 2000 jaar lange geschiedenis in de wijnbouw. Hier komen diverse topwijnen vandaan, zoals Negro amaro, Primitivo en Nero di Troia. Daarnaast staat Puglia bekend om haar olijfolie, tomaten, mozzarella en …nog veel meer!

   Een ontmoeting met heel Puglia, over een lengte van 500 km. Je start in de Gargano, bezoekt de Vall d’Itria en reist door de Salento af naar het zuiden. Je verblijft op originele en authentieke wijze in kleine & eenvoudige B&B’s en maakt tijdens deze reis kennis met de verschillende facetten van Puglia. De geselecteerde B&B’s zijn centraal gelegen zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden en steden van uit de B&B kunt bezoeken.

    Tijdens deze reis ontdekt u de Salento (Brindisi-Lecce-Taranto) op originele en authentieke wijze door te verblijven in kleine & eenvoudige bed & breakfasts en kennis kunt maken met het plattelandsleven in Puglia. De geselecteerde bed & breakfasts zijn centraal gelegen zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden en steden kunt bezoeken. Om het Byzantijnse erfgoed van Salento te ontdekken kun je starten in Squinzano bij de Abdij van Santa Maria delle Cerrate ooit volledig omgeven door Griekse Johannesbrood- of Carobebomen. Wijnproeven doet u in Salice salentino, waar een aantal belangrijke Doc's haar oorsprong vindt.

     Een prachtige trip door de Salento voor wie niet alleen historische centra van steden wil bezoeken, maar daar ook wil slapen. Ontdek de Salentijnse steden Brindisi, Lecce, Taranto en Ostuni. Een geweldige manier om kennis te maken met het leven in de Zuid Italiaanse steden. Barokke gebouwen, smalle straatjes en huisgemaakt eten op de hoek van de straat in een klein familierestaurant...je zult het ervaren tijdens deze reis.

      De reis bij uitstek voor de echte liefhebber van de Italiaanse keuken; deze reis biedt namelijk naast de mooie B&B locaties een extra culinair element; je maakt op originele en authentieke wijze kennis met de traditionele keuken van de streek. Bij deze reis inbegrepen zit een wijnproeverij, olijfolie proeverij, een lunch en diner en tijdens een kookles leer je de “orechiette” maken, de pasta uit deze streek. Je kunt daarna genieten van deze zelf gemaakte maaltijd onder het genot van een goed glas wijn. Salute!

       Ontdek de schitterende Gargano en de pittoreske Tremiti eilanden. De eerste 4 dagen verblijf je in Peschici, waar je start met de kennismaking van het plattelandsleven middenin de Gargano met de mogelijkheid de Tremiti eilanden te bezoeken.   Na 5 dagen reis je in zuidelijke richting.  Je verblijft op een prachtige boerderij, van waaruit je de Gargano nog verder kunt ontdekken. tenslotte reis je nog verder zuidwaarts, naar Andria. Waar je het laatste deel van de reis zult doorbrengen in de prachtige masseria van mijn goede vrienden Christina en Giuseppe!  Ideaal voor degene die dit gebied beter willen leren kennen, doordat het echt inzoomt op de Gargano, als onderdeel van Puglia. Een goede combinatie van een ontdek- en rust vakantie!