Matrimonio in Puglia

Gezamenlijk buiten lunchen onder de olijfbomen, trouwen aan zee of in een echte trullo. Puglia biedt vele mogelijkheden  voor degenen die ervoor kiezen om te trouwen in deze prachtige streek. Trouwen op het strand of in een klein kapelletje op de heuvel van het witte schilderachtige stadje Ostuni.  Een groot feest in de nabijgelegen masseria waarbij het alleen maar draait om eten en samenzijn, tussen uitgestrekte velden bezaaid met olijfbomen met op de achtergrond de zee. Het ideale scenario voor een sprookjesachtige bruiloft. Un Matrimonio all italiano? Ik regel het voor je!

Na verschillende bruiloften te hebben georganiseerd in Italië voor familie en vrienden besloot ik in 2014 dat ik mijn netwerk, kennis van de taal en het feit dat ik de wegen goed ken ook zou kunnen inzetten voor anderen. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en wilde niets liever doen dan van mijn hobby mijn werk maken! Mijn kracht ligt in dingen organiseren en net zolang doorgaan tot het mogelijk is…daarbij word ik natuurlijk een handje geholpen door mijn Italiaanse roots. Een goede combinatie voor het regelen van een bruiloft!

Hoe kan je trouwen in Puglia 

Na het eerste contact kunnen we een vrijblijvende afspraak maken waarbij we kennis met elkaar maken. Tijdens deze afspraak worden de wensen en de ideeën van het aanstaande bruidspaar besproken. Ik vertel over de mogelijkheden en laat alvast wat foto’s van locaties zien. Ik doe mijn best een inschatting te maken welke locatie het best bij jullie past. Daarvoor maak ik graag gebruik van mijn grote netwerk aldaar! We zetten alles in hoofdlijnen op papier en maken een schatting van de prijs. Je wilt natuurlijk weten of het allemaal haalbaar is als bruidspaar.

Mag ik jullie bruiloft regelen? Dat vind ik leuk en heel bijzonder! Samen met jullie zetten ik dan de trouwdag/ weekend/week in elkaar en ben ik vanaf dat moment jullie weddingplanner. Ik neem de voorbereidingen voor mijn rekening (in overleg met jullie) en ik verzorg de onderdelen die we samen hebben afgesproken! Gemiddeld hebben we dan zo’n vier persoonlijke afspraken om samen te komen tot een mooi programma voor de allermooiste dag uit jullie leven.

Jullie kunnen zelf ook naar de locatie om de sfeer te proeven. Tijdens dit bezoek ontmoeten jullie ook de fotograaf en wordt er een proefdiner georganiseerd en wordt uiteraard de trouwlocatie bezocht. Het is erg belangrijk om zelf de locaties te bezoeken om de sfeer te proeven en een keuze te maken zonder hier spijt van te krijgen.

Belangrijke keuze is of jullie voor de Italiaanse wet (rechtsgeldig in Nederland!) willen trouwen of dat het een ceremoniële ceremonie wordt. Of misschien willen jullie wel in de kerk trouwen.. waar jullie ook voor kiezen; ik regel het voor jullie, tot in de puntjes!

De dagen om de huwelijksdag heen en op de huwelijksdag zelf ben ik aanwezig als ceremoniemeester om ervoor te zorgen dat jullie dag perfect verloopt. Denk hierbij aan assisteren bij de kapper, bij de bloemist die in de ochtend het boeket en de bloemen ter decoratie komt brengen en bij alles waar jullie een tolk/gastvrouw voor nodig hebben. Ik verzorg ook de styling van jullie bruiloft. En daar ik Italiaans spreek, kan ik ook als jullie tolk optreden tijdens de wettelijke ceremonie.

Hebben jullie vragen of interesse om te trouwen in Puglia? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Stuur een email naar info@pugliatravel.nl of bel op 06-2116 4757. Ik beantwoord graag al jullie vragen.

Raffaella Cucinelli, Puglia Travel