Fly-drives Puglia

  Salento, een land tussen twee zeeën, de vlammende kleuren van Byzantium geven leven aan zoveel moois in deze streek, niet alleen in de fresco's met heiligen gekleed in kleurrijke gewaden in prachtige kerken, maar ook in miljoenen kleurrijke lichtjes die gebruikt worden bij het versieren van monumenten en gevels tijdens de festivals zoals op Ferragosto (15 augustus). Deze reis voert langs de prachtige witte zandstranden van de Salento kust. Je verblijft op drie plaatsen zodat je kennis maakt met de mooiste stranden in de provincies Brindisi, Taranto en Lecce. De inwoners van Il Salento zijn trots op hun stuk land en vertellen maar al te graag in het lokale dialect over "Lu Salentu", land van 'lu sule, lu mare e lu ientu' (land van zon, zee en wind)

   Wist je dat de allermooiste stranden ter wereld te vinden zijn in Puglia? Nu is de hele kustlijn van Puglia mooi, maar…er bestaan nog verlaten bounty-strandjes, die alleen bezocht worden door de lokale bevolking en per boot bereikbaar zijn... Ontdek de stranden van de Gargano en de Salento! Deze rondreis start in de mooiste strandplaats van de Gargano. Al reizend naar het zuiden zul je zowel aan de adriatische als aan de azuurblauwe ionische kust verblijven. Je bezoekt het punt waar drie zeeën samenkomen. Een prachtige kennismaking met “la spiaggia” en “il mare”.

    Passen van een ezel en te paard van de oude olijfbomen naar de trulli, Via de Vall D'Itria , Grottaglie, Alberobello en Ostuni reist u richting Lecce. Maak kennis met de meest pittoreske natuurlijke landschappen van dit gebied. Ontdek het 'agriturismo" in Puglia en verblijft op de meest landelijke locaties. Je eindigt deze reis met in een prachtige agriturismo aan de zee bij Otranto; een van de schoonste delen van de Adriatische zee!

     Ontdek de natuur en het platteland van Puglia in de "open lucht", per boot, fiets of te voet! Genoegens en smaken, cultuur en tradities op het platteland! Met deze reis zul je verschillende bijzondere ervaringen van het buitenleven ervaren en kennis maken met specifieke cultuurelementen!  En dat door heel Puglia! Start in de Gargano  en maak een boottocht naar de Tremiti eilanden. Ontdek de Vall D'Itria per fiets en slaap in een echte trullo, maak kennis met de tomatencultuur en ontdek de Salento en maak een boottocht over de prachtige Ionische zee. 

      Nog een kennismaking met het culinaire Puglia; ook deze reis biedt op iedere unieke locaties een extra culinair element; een bijzondere kookles, een heerlijk diner, een workshop panzarotti maken! je kunt daarna heerlijk genieten van deze zelf gemaakte maaltijd onder het genot van een goed glas wijn...buon apetito!

       Maak kennis met de  meest bijzondere en traditionele facetten van Puglia! De uitgezochte B&B's bevinden zich allemaal op heel unieke, historische plekken die iets bijzonders te bieden hebben op de plek zelf en in de omgeving! Dat is dus overnachten op heel bijzondere plekken die zo kenmerkend zijn voor deze streek, zoals een echte Trullo en een grotwoning. Deze reis heeft alle elementen in zich; zee, platteland en stad. Je zult zich verbazen als u deze plekken in het echt ziet. Ook vanuit deze B&B''s kun je gemakkelijk met de auto uitwijken naar andere mooie steden en bezienswaardigheden in de buurt.

        Een ontmoeting met heel Puglia, over een lengte van 500 km. Je start in de Gargano, bezoekt de Vall d’Itria en reist door de Salento af naar het zuiden. Je verblijft op originele en authentieke wijze in kleine & eenvoudige B&B’s en maakt tijdens deze reis kennis met de verschillende facetten van Puglia. De geselecteerde B&B’s zijn centraal gelegen zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden en steden van uit de B&B kunt bezoeken.

         Tijdens deze reis ontdekt u de Salento (Brindisi-Lecce-Taranto) op originele en authentieke wijze door te verblijven in kleine & eenvoudige bed & breakfasts en kennis kunt maken met het plattelandsleven in Puglia. De geselecteerde bed & breakfasts zijn centraal gelegen zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden en steden kunt bezoeken. Om het Byzantijnse erfgoed van Salento te ontdekken kun je starten in Squinzano bij de Abdij van Santa Maria delle Cerrate ooit volledig omgeven door Griekse Johannesbrood- of Carobebomen. Wijnproeven doet u in Salice salentino, waar een aantal belangrijke Doc's haar oorsprong vindt.

          Een prachtige trip door de Salento voor wie niet alleen historische centra van steden wil bezoeken, maar daar ook wil slapen. Ontdek de Salentijnse steden Brindisi, Lecce, Taranto en Ostuni. Een geweldige manier om kennis te maken met het leven in de Zuid Italiaanse steden. Barokke gebouwen, smalle straatjes en huisgemaakt eten op de hoek van de straat in een klein familierestaurant...je zult het ervaren tijdens deze reis.

           De reis bij uitstek voor de echte liefhebber van de Italiaanse keuken; deze reis biedt namelijk naast de mooie B&B locaties een extra culinair element; je maakt op originele en authentieke wijze kennis met de traditionele keuken van de streek. Bij deze reis inbegrepen zit een wijnproeverij, olijfolie proeverij, een lunch en diner en tijdens een kookles leer je de “orechiette” maken, de pasta uit deze streek. Je kunt daarna genieten van deze zelf gemaakte maaltijd onder het genot van een goed glas wijn. Salute!

            Ontdek de schitterende Gargano en de pittoreske Tremiti eilanden. De eerste 4 dagen verblijf je in Peschici, waar je start met de kennismaking van het plattelandsleven middenin de Gargano met de mogelijkheid de Tremiti eilanden te bezoeken.   Na 5 dagen reis je in zuidelijke richting.  Je verblijft op een prachtige boerderij, van waaruit je de Gargano nog verder kunt ontdekken. tenslotte reis je nog verder zuidwaarts, naar Andria. Waar je het laatste deel van de reis zult doorbrengen in de prachtige masseria van mijn goede vrienden Christina en Giuseppe!  Ideaal voor degene die dit gebied beter willen leren kennen, doordat het echt inzoomt op de Gargano, als onderdeel van Puglia. Een goede combinatie van een ontdek- en rust vakantie!