Weekendje historie? In het hart van de Sassi in Matera, in 1993 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst,  slaap je in een grot en reis je even door de tijd en geschiedenis… Eigenaresse Chiara heet u welkom in haar trots; "Un restauro non solo dei locali, ma soprattutto della nostra storia, recuperata insieme a Le Dodici Lune, dimostra un amore ed un attenzione che dovremmo avere tutti per la nostra terra. Quale posto migliore per cominciare a “vivere” Matera?" Een restauratie van niet alleen het huis, maar het grootste deel van onze geschiedenis is tezamen met “le Dodici Lune” hersteld. Het toont een liefde en een aandacht die we allemaal voor ons land moeten tonen. Wat is een betere plek om te beginnen met beleven dan Matera? De B&B is met speciale zorg gerestaureerd. Het heeft zeven kamers welke volledig opgegraven zijn. De oude grotwoningen  kijken uit op het centrale deel van de B&B; op deze plek kwamen familie en vrienden in oude tijden samen om te eten, dansen of te vieren…De oude wijnkelder is volledig met de hand  gegraven.  Een plek met een verhaal…

   Verblijf in een prachtige masseria en leer meer over de wijn uit Puglia tijdens een uitgebreide proeverij van de Puglia Wine School. Puglia is tegenwoordig erg populair als bestemming voor culinair genieten in een authentieke Italiaanse omgeving. Puglia heeft dan ook een 2000 jaar lange geschiedenis in de wijnbouw. Hier komen diverse topwijnen vandaan, zoals Negro amaro, Primitivo en Nero di Troia. Daarnaast staat Puglia bekend om haar olijfolie, tomaten, mozzarella en …nog veel meer!

    Salento, een land tussen twee zeeën, de vlammende kleuren van Byzantium geven leven aan zoveel moois in deze streek, niet alleen in de fresco's met heiligen gekleed in kleurrijke gewaden in prachtige kerken, maar ook in miljoenen kleurrijke lichtjes die gebruikt worden bij het versieren van monumenten en gevels tijdens de festivals zoals op Ferragosto (15 augustus). Deze reis voert langs de prachtige witte zandstranden van de Salento kust. Je verblijft op drie plaatsen zodat je kennis maakt met de mooiste stranden in de provincies Brindisi, Taranto en Lecce. De inwoners van Il Salento zijn trots op hun stuk land en vertellen maar al te graag in het lokale dialect over "Lu Salentu", land van 'lu sule, lu mare e lu ientu' (land van zon, zee en wind)

     Wist je dat de allermooiste stranden ter wereld te vinden zijn in Puglia? Nu is de hele kustlijn van Puglia mooi, maar…er bestaan nog verlaten bounty-strandjes, die alleen bezocht worden door de lokale bevolking en per boot bereikbaar zijn... Ontdek de stranden van de Gargano en de Salento! Deze rondreis start in de mooiste strandplaats van de Gargano. Al reizend naar het zuiden zul je zowel aan de adriatische als aan de azuurblauwe ionische kust verblijven. Je bezoekt het punt waar drie zeeën samenkomen. Een prachtige kennismaking met “la spiaggia” en “il mare”.

      Passen van een ezel en te paard van de oude olijfbomen naar de trulli, Via de Vall D'Itria , Grottaglie, Alberobello en Ostuni reist u richting Lecce. Maak kennis met de meest pittoreske natuurlijke landschappen van dit gebied. Ontdek het 'agriturismo" in Puglia en verblijft op de meest landelijke locaties. Je eindigt deze reis met in een prachtige agriturismo aan de zee bij Otranto; een van de schoonste delen van de Adriatische zee!