Koken met Nonna

In Puglia kun je op verschillende plekken leren koken; soms bij de mensen thuis, in een schuur omgebouwd tot ‘cucina’, en soms wat meer georganiseerd, maar altijd kleinschalig en traditioneel. Wij bieden in de verschillende reizen diverse kooklessen/workshops aan.  Leer de keuken van Puglia kennen tijdens deze unieke ervaring!

Workshop 1 “koken met nonna in een trullo”

Kijken, leren en precies doen wat mama Cosima doet en samen met haar een authentieke maaltijd uit Puglia bereiden, in uw eigen trullo in Alberobello! Mama Cosima neemt de meest verse ingrediënten mee, rechtstreeks afkomstig uit de Masseria of gekocht op de lokale markt

Het diner of lunch bestaat  uit Focaccia ( een zacht brooddeeg gemaakt van aardappelen , meel en olijfolie , belegd met tomaat ), orecchiette , de meest bekende pasta uit Puglia , polpette, brasciole (dunne plakjes vlees gevuld met knoflook , kaas en kruiden ) en een zoete verrassing voor het dessert .

Workshop 2 “koken met nonna”

Op traditionele wijze orecchiette leren maken? Of leer focaccia te bereiden. Dit alles kan tijdens de kookloes in Polignano a mare in een traditioneel huis midden in het historisch centrum van Polignano. U sluit de workshop af met een diner waardoor u zult genieten van uw eigen kookkunsten, dit alles onder leiding van de mama van eigenaar Carlo!

Workshop 3 “kookles van Giuseppe en Christina op het platteland van Andria”

Terwijl u verblijft op het platteland van Andria leren de lieve Giuseppe en Christina u tijdens een informele kookles hoe eenvoudige gerechten afkomstig uit deze streek te bereiden. Samen inkopen doen op de lokale markt ter voorbereiding van het diner behoort, desgewenst, tot de mogelijkheden!

 

Kies hieronder één van de reizen waarin deze workshop is opgenomen !