Over Puglia Travel

Puglia Travel is opgericht door Raffaella Cucinelli en ontstaan vanuit een enorme passie voor Puglia; de hak van Zuid-Italië.

Een stukje geschiedenis…

Als dochter van een Zuid-Italiaanse vader en een Nederlandse moeder kom ik al zolang als ik mij kan herinneren ieder jaar in Puglia. Als kind vond ik het er al geweldig; altijd zon, zee, heerlijk eten en lieve, warme mensen om mij heen. Niets dan fijne herinneringen … Toen ik ouder werd ging ik deze onontdekte plek in het zuidelijkste deel van Italië door een andere bril bekijken en op een andere manier waarderen; wat was er toch ongelooflijk veel moois te zien en te ontdekken en wat was het hier toch puur, authentiek en onaangetast.
Hoewel mijn zomervakantie bestemming mij een enkele keer ook elders heenvoer, bleef Puglia toch enorm trekken en de oorzaak hiervan is niet alleen te vinden in onze geweldige grote familie die daar woont en ons iedere zomer met open armen ontvangt….het is meer!

Idyllische dorpen, de prachtige mensen die ons veel leerden over hun interessante cultuur en door wie we weer nieuwe dingen ontdekten in “ons Puglia” Zwoele avonden, lekker eten in kleine lokale restaurantjes en een prachtige natuur! Zo zagen onze zomervakanties er dikwijls uit! 

De laatste jaren…

…..de laatste jaren merken wij dat Puglia in Nederland bekender wordt; het eten, de producten, de natuur. Er zijn steeds vaker Nederlanders die Puglia als hun reisbestemming hebben en ook in de hak zelf komen wij zo nu en dan Engelsen en Nederlanders tegen; een ontwikkeling die ik alleen maar kan toejuichen. Het zegt mij dat steeds meer mensen beginnen te ontdekken wat de hak allemaal te bieden heeft.

Een passie…

Ik ken de hak van de laars op mijn duimpje en weet waar de bijzondere plekken te vinden zijn, simpelweg door het feit dat ik de lokale bevolking goed ken. Ik kom, door tips van vrienden en familie, op plekken die niet in reisgidsen te vinden zijn. We hebben de afgelopen jaren een aantal keer familie en vrienden uitgenodigd om ons in Puglia te komen bezoeken en hebben hen rondgeleid om hen niet alleen een vakantie, maar een echte cultuurervaring te bezorgen. Met succes! Degene die er zijn geweest waren allen even enthousiast over al het moois wat ze daar hadden ervaren. Zij deden een onvergetelijke, all-in ervaring van Puglia op zowel cultureel als culinair; een ontmoeting met het echte Italië!!!

Mijn passie voor Puglia heeft mij doen besluiten niet langer alleen reizen te organiseren voor vrienden en familie. Ik wil mijn netwerk, mijn kennis van de cultuur en het feit dat ik de mooiste plekjes weet te vinden inzetten om iedereen die dat wil kennis te laten maken met het Puglia dat ik ken. De reizen zijn zorgvuldig samengesteld met als doel een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de omgeving. Ook zijn reizen op maat mogelijk; ik help graag om uw droomreis samen te stellen met als doel niet een alleen een vakantie te beleven, maar een echte cultuurervaring op te doen!