Isole Tremiti (Foggia)

Op ongeveer 12 mijl van de kust van Gargano liggen de Tremiti eilanden die door hun charme en ongerepte schoonheid de “Parels van de Adriatische Zee” worden genoemd. De kleine archipel bestaat uit de eilanden San Nicola, San Domino, Cretaccio, Caprara en ongeveer 11 mijl verderop ligt Pianosa. Het kristalheldere water van de Isole Tremiti trekt jaarlijks vele (voornamelijk Italiaanse) toeristen. Het toerisme is geleidelijk toegenomen vanwege betere verbindingen en nieuwe faciliteiten. Bij een bezoek aam Termoli of Gargano is een dagexcursie naar de Isole Tremiti zeker aan te raden. San Nicola kan te voet worden bekeken en anders kan met de boot een fantastische dagtour worden gemaakt langs de vele “calette” of  baaitjes. Vanuit Peschicci of Vieste vertrekt regelmatig een boot naar de Isole Tremiti.

Must-seens in Tremiti

Zona Archeologica

In dit  gebied vol opgravingen vind je een interessant gebouw, volledig gerestaureerd en opnieuw gebruikt, maar sterk beschadigd. Dit is de grote regenwater tank, de zogenaamde bad van San Nicolaas, een tank van onbewoond gebied. Verderop een fundament wat doet denken aan een oude altaar, omdat het altaar werd geplaatst aan het begin van de necropolis tijdens de Griekse-Romeinse periode .De Necropolis bestaat uit veel rotsgraven en geometrische vormen. De sepoìcri neoiitico zijn typisch voor de periode: de overledene wordt opgerold aan de rechterkant, met het hoofd gedraaid naar het zuiden. In het centrum van de begraafplaats is er afwijkend graf : het is een tholos (cirkelvormig gebouw van Griekse oorsprong) Dit moet het graf van Diomede, de Griekse held zijn. Hij is aangekomen op de eilanden na de Trojaanse oorlog.

Gallerie dell’ Abbazia Benedettina

Bezoek de galerijen van ‘benedictijnenabdij; een doolhof van tunnels kunstmatig gebouwd door de monniken van de abdij. De wanden zijn met graffiti geschreven en nog altijd niet ontcijferd.