Brindisi (Brindisi)

brindisiBrindisi heeft de grootste natuurlijke haven ter wereld en is de hoofdstad van de provincie Brindisi.. Ten tijde van het Romeinse Rijk heette deze stad Brindisium. De bekende Via Appia uit de Romeinse tijd liep van Rome tot Brindisi. Daarmee werd de plaats al vroeg een zeer belangrijke plaats uit strategisch oogpunt. Veel scheepvaart vanuit Italië naar bijvoorbeeld Romeinse kolonies ging uit van Brindisi. De beroemde Romeinse dichter Vergilius is hier in 19 v.Chr. overleden. 

Brindisi heeft een prachtig historisch centrum dat rijk is aan kerken, tuinen, kastelen, idyllische straatjes, leuke restaurants en diverse cafés. U kunt hier echt nog genieten van een “home-made” maaltijd uit de traditionele keuken uit “Puglia”. Geniet van “orecchiette” de traditionele pasta die typerend is voor deze streek. In de directe omgeving van Brindisi zijn prachtige stadjes te bezoeken, zoals Mesagne en San Vito dei Normanni. Tijdens de autorit kunt u ademloos genieten van het prachtige uitzicht.  

Bezienswaardigheden

 • Santa Maria del Casale
 • Tempio di San Giovanni al Sepolcro
 • Colonne Terminali di Via Appia
 • Monumento al Marinaio dell Italia
 • Castello Svevo di Brindisi
 • Museo Archeologico Provinciale Franchesco Ribezzo
 • Il Porto
 • Duomo

Ostuni (Brindisi)

OstuniOstuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italië bekend om het oogverblindende effect van de witgekalkte huizen. Het is een charmant voorbeeld van mediterrane architectuur. De stad Ostuni bestaat uit een reeks van niveaus, trappen, smalle wegen, steegjes en bogen. Kenmerken van de Middeleeuwen zijn zichtbaar in elke hoek, in elke blik op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk.

De stad staat wereldwijd bekend als de “Witte Stad” door de sprookjesachtige charme van de oude stad. Ostuni ligt op drie heuvels op 229 meter boven de zeespiegel. Het historische centrum bevindt zich aan de top van een heuvel en is zichtbaar vanaf de kust. Door de kustvlakte en de heuvels in de buurt is de stad een opvallende verschijning. Ostuni is verdeeld in twee gebieden: de heuvel die omhoog gaat naar de Valle D’Itria (10 km), en de vlakte Ulivetata stroomafwaarts van de stad. De olijfbomen eindigen aan de blauwe zee van Marina di Ostuni en Lido Morelli naar Lamaforca, met een opeenvolging van mooie plekken en stranden. Ostuni heeft verschillende prijzen gewonnen van “hoofdstad van Puglia” tot mooie en meest kindvriendelijke stranden. 

Het gebied rondom Ostuni werd al bewoond tijdens de paleolithische periode (50.000 tot 40.000 jaar geleden) door Neanderthaler jagers die onderdak vonden in tal van grotten in het gebied. Sporen van mensen in het verlaten gebied zijn ook gevonden door de ontdekking van het lichaam van een 20-jarige zwangere vrouw die was begraven in een gat in een grot 25.000 jaar geleden. Het skelet van de jonge vrouw, die nu de naam “Delia”, wordt weergegeven in de kerk van San Vito Martire.

Egnazia (Brindisi)

EgnaziaJe vindt hier de ruïnes van Egnathia. De archeologische kant van Egnatia, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving en milieu, is een van de meest interessante van Puglia. Geciteerd door auteurs zoals Plinius, Strabo, Horace, was de stad van groot belang in de oude wereld van de geografische ligging, dankzij de aanwezigheid van de haven en de Via Traiana.

 

 

 

 

 

 

Mesagne (Brindisi)

mesagneVroeger was deze stad  een belangrijk centrum toen Puglia werd gedomineerd door de Messapi; het verbond Oria met de haven van Brindisi. Na de Romeinse verovering bleef het eveneens een belangrijke stad gelegen aan de Via Appia. De naam komt ook uit deze tijd. In de middeleeuwen werd het Castrum Medianum genoemd  Toen Giovanni Antonio Orsini Del Balzo besloot het kasteel van de stad gebruiken is Mesagne geëvolueerd, met de bouw van een theater, een ziekenhuis en de bestrating van wegen. De stad blijft belangrijk in de economie van de provincie met veel industrie in het gebied.

Bezienswaardigheden:

 • Het kasteel, bestaande uit de 11de eeuw
 • Messapic necropolissen
 • 15e eeuwse muren.
 • Paleo-christelijke kerk (tempietto) van St. Lawrence (7e eeuw)
 • Basilica del Carmine (14e eeuw)
 • Mater Domini kerk (1598-1605)

Ceglie Messepiche (Brindisi)

Ceglie is beroemd in heel Italië om zijn culinaire hoogstandjes en restaurants. De stad is een magneet voor toeristen en wandelaars. Alles wordt bereid met de hand, brood, zelfgemaakte pasta, gebak en koekjes … Een keuken vol tradities en de geschiedenis van het volk, waardoor specialiteiten van hier nog traditioneler zijn.
Op de heuvel met dezelfde naam Montevicoli zijn de grotten een belangrijke bezienswaardigheid, het gebied is uitgegroeid tot een woonwijk met vele villa’s en toeristische activiteiten. Het historische centrum wordt gekenmerkt door smalle steegjes tussen de huizen van witte kalk. Ceglie is de ideale plek voor een rustige vakantie, gekenmerkt door een mediterraan klimaat en de frisse lucht. Voor natuurliefhebbers is er een paar mijl van de stad een prachtig bos van pijnbomen genaamd ‘Olmo’ met voorzieningen voor een picknick en fitness parcours. Aangenaam is de wandeling langs het schapen spoor. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het hertogelijk kasteel, de oude binnenstad, de vele landelijke kerken, grotten Montevicoli en de votief kapellen

Serranova (Brindisi)

serranovaSerranova is een klein boerendorpje in de buurt van de zee met slechts een paar huizen.  Een bezienswaardigheid in Serranova is het oude kasteel. Dit kasteel werd gebouwd over de oude ruïnes van ongeveer 1350 door de edelman Ottavio Serra naast een aangrenzende kerk die dateert uit de Romeinse tijd. De kleine kerk van het kruisbeeld leunt tegen het kasteel: het wordt gekenmerkt door een eenvoudige architectuur. Binnenin de kerk is een 18e-eeuws houten kruisbeeld te vinden waaraan burgers bijzonder gehecht zijn omdat ze geloven de krachten van dat kruis. Het is ook beroemd vanwege de grote hoeveelheid van de seculiere olijfbomen die het kasteel omringen.

De kerk bestaat uit een vierkante toren, die werd gebouwd op een ouder gebouw dat waarschijnlijk dateert uit 1350, omgeven door typische kleine middeleeuwse huizen allemaal met elkaar verbonden. De lounge is zeer karakteristiek door zijn met glazuur beschilderde tekens welke de zeventiende eeuw vertegenwoordigen.

Bezienswaardigheden

 • Castello di Serranova

Fasano (Brindisi)

FasanoFasano is een prachtige stad in de provincie Brindisi. Het is een agrarisch centrum gelegen tussen het bos Selva di Fasano en de Adriatische kust. De belangrijkste bezienswaardigheden van Fasano zijn de kathedraal en de wit-rode masseria Torre Spaccata. De nabijgelegen badplaats Torre Canne trekt veel Italiaanse toeristen en de ruïnes van de Romeinse havenstad Egnazia zijn een bezienswaardigheid op zich. Vlak bij Fasano ligt ook het safaripark Zoosafari. Het historische centrum van Fasano is een van de mooiste plekjes van de regio. Bekend in dialect als U’mbracchie (wat in het Italiaans schaduw betekent), De stad wordt gekenmerkt door witgekalkte smalle straten welke zorgen voor een aangenaam koele omgeving gedurende de dag. De smalle straatjes worden gekenmerkt door vele kerken en de huizen zijn alle kleuren met wit. Must See is ook de Piazza Ciaia. De verschillende gebouwen met uitzicht op het plein zijn de echte pareltjes van de architectuur. De oude stad van Fasano is rijk aan schilderachtige wandelpaden die leiden naar de Toren van Fogge, de enige toren van de oude stadsmuren, die nog kan worden gezien vandaag.

Bezienswaardigheden

 • Centro storico (het oude centrum)
 • Chiesa di San Francesco da Paola
 • Masseria di Fasano
 • Minareto di Fasano
 • Museo delle case
 • Tempietto di Seppannibale

Torre Guaceto (Brindisi)

Torre GuacetoTorre Guaceto is een natuurreservaat en beschermd gebied, Dit gedeelte van de kust bestaat uit een landschap dat sterk gekenmerkt wordt door mediterrane kenmerken,  de Middellandse Zee maquis en de moerassen en een eeuwenoude olijfboomgaard. Elke vorm en kleur in het Park wordt beïnvloed en gevormd door de zee. Het feit dat het een natuurgebied is betekent dat er tal van mogelijkheden zijn om plant- en diersoorten, meestal schaars in dit deel van de wereld, te observeren. Het strand is populair bij Italiaanse families die hier graag een hele dag doorbrengen met meegebracht eten en drinken. Het strand staat bekend als een van de mooiste stranden van Brindisi.  Iedereen die overweegt naar Torre Guaceto te gaan moet bereid zijn om een ​​aanzienlijke afstand lopen in de hete zon. 

 Naast de gebruikelijke Middellandse strand bezigheden (de zee is hier schoon, warm en perfect om te zwemmen), organiseert het bezoekerscentrum, 3 km landinwaarts, wandelingen in de natuur (vanaf € 11 voor volwassenen en € 6 voor kinderen), trekking (van € 17 voor volwassenen en € 8 voor kinderen, waaronder fietsverhuur ) en begeleid snorkelen (vanaf € 20 voor volwassenen en € 14 voor kinderen, met inbegrip van uitrusting).  Er is ook een klein museum bij het bezoekerscentrum dat informatie over de geschiedenis van het gebied en de verschillende planten-en diersoorten die er te vinden biedt. Torre Guaceto is ook een van de beste locaties van Puglia voor kite-surfen.(www.sportingclubtorreguaceto.com )